Kystfolktreff 2018

Tradisjonen tro ble det arrangert Kystfolktreff på Esøya i regi av Hamnøya Ungdomslag, i år for 10 gang! Årets treff fikk et vær uten like, strålende sol og skyfri himmel, noe som lokket til seg i overkant av 100 besøkende.

Esøya er en øy vest for Hamnøya i Vevelstad kommune, og det første Kystfolktreffet ble avholdt her i 1997. Det unike med Esøya er de mange navn og bumerker som er hogget inn i bergveggene fra 1600-tallet og utover. I tillegg finnes det runeinnskripsjoner fra 1000-tallet. Derfor kalles Esøya for «Kystens største gjestebok», men i dag brukes en moderne form for gjestebok (penn og papir).

Familiearrangementet ble avholdt fra kl. 12 til 16, med flere aktiviteter på programmet. Det varme været kan ha ført til at færre benyttet seg av naturstien, men mot slutten av arrangementet ble det kø for å prøve styrken i den eminente øvelsen «Blåsekasting».

Foto: Kjell Klausen

Vinnerne i blåsekastingen ble som følger:

  • Herreklassen: Sigbjørn Klausen (t.v.)
  • Dameklassen: Bjørg Helene Andorsen (i midten)
  • Klassen 11 – 14 år: Vigdis Johanne Bønå (t.h.)
  • Klassen 7 – 10 år: Marcus Våg (ikke til stedet da bildet ble tatt)
  • Klassen 0 – 6 år: Ailo Andreas Våg (ikke til stedet da bildet ble tatt)

I tillegg til de arrangerte aktivitetene var det stor oppslutning om ulike vannaktiviteter, blant annet bading og vannski. Etter bading var det kjekt å kose seg med nygrillede fiskeburgere, kaffekaker og popcorn. Vafler stekt i «svartjern» var like populært i år som før.